Image
Top
Navigation

På grund av pandemin var vi tyvärr tvungna att ställa in Valborgsbålet även 2021. Istället firade vi i år Valborg tillsammans på avstånd, genom två andra aktiviteter i byn!

  • Hyby scoutkår hälsade våren välkommen med en stämningsfull fackelvandring genom byn kl 20.00. Folk kom ut och tittade längs med deras vandring.
  • Byalaget ordnade en Valborgsbingo kl 15-20 längs med ett promenadstråk genom byn. Start och mål låg vid gamla Brandstationen (Vårdalavägen). Goda priser fanns i potten och alla barn fick ett litet pris för genomförd runda.

För er som är nya i byn kan det vara bra att veta att vanliga år är det nedanstående som gäller då vi firar Valborg tillsammans i vår by.

Välkomna att hälsa våren välkommen och fira traditionsenligt Valborgsfirande på kullen vid Hybyvägens slut den 30 april. Vårtal, körsång och självklart ett härligt valborgsbål! Scouterna tänder bålet efter fackelvandring uppför kullen som startar kl 20.00. Byalaget erbjuder grillad korv och dricka samt lotter till försäljning.

OBS! Bidra med ditt trädgårdsris (EJ målade plankor, trädstammar eller rotvältor) från två helger innan, så får vi ett riktigt fint Valborgsbål! Det är bara att köra in i hagen upp på kullen med bil/släp och lasta av.

För alla oss djurvänner kan det vara bra att veta att bålet vändes någon dag innan valborgsmässoafton för att skrämma iväg eventuellt inflyttade djur.

TACK alla som medverkade till ett fint Valborgsfirande 2019!

Nedan kan ni se ett par bilder från valborgsfirandet 2016.