Image
Top
Navigation

Klågerup

För dig som är nyinflyttad eller har tankar på att flytta till Klågerup har vi här sammanställt lite information som kan vara bra att veta om vår by med omnejd.

Klågerup är en by i Svedala kommun, nära till både Sturup, Lund, Malmö och Köpenhamn. Bor du i Klågerup har du nära till golfbanor och naturen med åkerlandskap, bokskogar och sjöar runt knuten. Byn ligger nära både Torups boksskog och Häckeberga naturreservat.

Klågerup med omnejd erbjuder fina cykelvägar genom vackra landskap. På sommaren kan man ta cykeln upp till den lilla sjön Pude håla (bredvid Hyby) för ett svalkande dopp, här finns även badbryggor och hopptorn.

klagerup_gammalt_foto

Bra bussförbindelser finns till Lund, Malmö och Trelleborg. Det finns förskolor samt Klågerupskolan med årskurs 1-9 och bibliotek. I Klågerup finns fotbollsklubb, scoutkår samt föreningen Nattvandrarna. Här finns matbutik, thaikiosk, pizzeria, bensinstation och bilverkstäder.

FÖRSKOLA & SKOLA

Förskolan Väderleken i ur och skur Mumindalens Förskola Klågerupskolan

SPORT &  FRITID

Klågerupskolans Idrottsförening Hyby Scoutkår Klågerups GIF Assartorps Golfklubb PGA of Sweden National Bokskogens Golfklubb

MAT, CAFÉ & RESTAURANG

Matöppet Vismarlövs café Soldattorpets Mejeri

ÖVRIGT

Svedala kommun Baraportalen Nattvandrarna i Klågerup